Og hvem er så jeg…? Og hva er Hessland?

Victoria heter jeg og sammen med kjæresten og mannen min Lars er vi et ektepar med over gjennomsnittet stor interesse og kjærlighet for gamle hus! Vi lever i dem, vi arbeider med og for dem og gir råd til andre om dem. Vi driver et firma sammen som heter Historiske Hus – Hessland Byggnadsvård (www.historiskehus.no). Lars er restaureringshåndverker med vinduer og annet i tre som spesialfelt, men jeg vet jo at det ikke er den ting han ikke kan fikse;-) Han er også rådgivende bygningsantikvar, som meg. Jeg har spesialfelt innen historiske interiører og har i mange år drevet Christiania Tapetverksted hvor jeg rekonstruerer og gjenopptrykker historiske tapeter for hånd. Kundene våre er mange og varierte – alle like spennende. Det er jo ikke rart vi er litt nerder!

SAMSUNG CSC
Her er vi i klassisk stil:-)

Vi har nettopp åpnet en liten bygningsvernbutikk i låven hvor vi er forhandlere av produkter fra Gysinge og Eskilstuna Kulturbeslag. Denne er åpen hele året, så ring gjerne og kom inn for en fin liten bygningsvernprat!

Å være her på Hessland gir meg muligheten til å kjenne på ren lykke. Lykke ved å gå i egen hage å høste grønnsaker, frukt og egg fra egne økologiske høner. Disse eggene kan du kjøpe her. De smaker fantastisk!

I tillegg til å drive med det jeg er aller mest glad i, gir meg ren lykke. Her hjemme på drømmetunet mitt:-)

E3CA1B2D-0195-4E48-8895-2E3BE639C2BC

Denne bloggen er om dette og bygningsvern i ordets rette forstand! Det er rett og slett en blogg om hvordan best verne om gamle bygninger, og da spesielt med utgangspunkt i Hessland, vårt eget vakre empiretun i Sverige. Jeg kommer til å skrive om våre egne utfordringer, erfaringer, frustrasjoner og gleder. Jeg kommer til å gi råd og tips om hvordan best løse de ulike utfordringer med bygningen selv i fokus – etter antikvariske prinsipper. Og jeg kommer til å skrive det så lettfattelig som overhodet mulig. Jeg ønsker å inspirere og motivere, ikke problematisere og kverulere…!

Håper virkelig du vil ha glede av det jeg ønsker å formidle og at du vil følge meg videre!

2 kommentarer til «Og hvem er så jeg…? Og hva er Hessland?»

  1. Hej och tack för mycket intressant och trevligt besök hos er igår! Ni är och blir viktiga kulturförmedlare i både Bohuslän och Østfold.
    Nu över till huvudhuset, som ni restaurerar på ett förträffligt sätt. Då ni nu är i full sving med att riva innertaket i köket vill jag än en gång försöka påverka er att också kosta på er att frilägga de fina balkarna som ligger under innertaket, innan ni färdigställer kökstaket. Jag vet att arbetet med att frilägga och synliggöra dem medför till dels stora problem med golvet i övervåningen, men är helt säker på att ni efteråt inte kommer att ångra er! Ett gammalt kök som ert är verkligen värt att krönas med sina originala takbjälkar! lycka till med huset! Hälsn. Ola

    1. Hei Ola, og takk for sist!
      Og takk for et veldig treffende og fint innspill! Og du har helt rett… Klart vi skal tenke oss veeeeldig godt om, og ikke minst undersøke grundig, før vi tar noen form for bestemmelse vedrørende takbjelker eller ikke. Det lille vi ser når vi lyser inn under de sekundære takene, er at det kan se ut til at tidligere eiere har lagt mye el/strøm og bæring av nye vegger i gulvet fra 2. etg, med andre ord i taket på Gruerommet… Vi må se hvor store skader det er og om de kan fikses så vi kan bruke de gamle takbjelkene. Vi er helt enige i at det ville vært fabelaktig og det kunne tilbakeføres!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *